De besten van Rome
0

De besten van Rome

Onlangs nam onze topsporter Anne Bavelaar deel aan de atletiekwedstrijd ‘Il Miglio Di Roma’ (de besten van Rome) in het centrum van Rome. 
Voor het elite onderdeel Laser Run (schieten en hardlopen) waren slechts 8 atleten uitgenodigd. Een hele eer voor Anne dat ze, naast de besten uit het nationale Italiaanse team, ook was uitgenodigd.

Het plein Piazza del Popolo (het plein van het volk) was het decor van de schietbaan, waar onder toezicht van vele toeschouwers de schietkunsten werden vertoond. De loopronde ging van de schietbaan om de obelisk heen, en vervolgens door de bekende winkelstraat Via del Corso waar de atleten na 200 meter om mochten keren om weer te schieten.

Het veld lag dicht op elkaar en het was voor Anne fantastisch om na 2 rondjes in het Italiaans door de speakers te horen: “De Nederlandse atlete ligt voorop!” Helaas kon Anne dit niet tot het einde vasthouden en liep ze de eerste prijs mis. Desalniettemin had ze het niet willen missen.

Anne hoopt dat, mede door haar inzet, de vele kinderen langs de kant geïnspireerd zijn geraakt om ook eens moderne vijfkamp uit te proberen.

Anne Bavelaar