Anne Bavelaar kijkt positief terug op EK moderne vijfkamp
0

Anne Bavelaar kijkt positief terug op EK moderne vijfkamp

Anne Bavelaar genoot van de EK moderne vijfkamp. Naast opdoen van meer ervaring was er progressie. Ondanks dat was haar 26e plaats niet voldoende voor de finaledag.

Voor moderne vijfkampster Anne Bavelaar was de EK in het Engelse Bath de derde grote wedstrijd bij de senioren. Na een gedwongen rustperiode begin dit jaar is de trainingsarbeid langzaam weer opgeschroefd. Anne kijkt positief terug op de EK.

Haar eerste onderdeel op vrijdag 21 augustus was het schermen. “Ik begon goed,maar in het midden lukte het even niet meer, maar gelukkig kon ik me goed herpakken.” Met het breken van haar lievelingsdegen, net na de warming up, zat het even tegen. “Ik moest schermen met mijn tweede wapen. En ook die ging in de wedstrijd stuk. Zo verloor ik een punt en moest ik nog een keer wisselen van wapen. Het leidde wat af maar uiteindelijk bezette ik na het schermen een gedeelde 16e plek van 27.”

Na het schermen volgde het zwemmen. De concurrentie zwom erg sterk en Anne ging er maximaal voor. “Ik zwom de 200 meter in 2.33 minuten en dat is mijn vorm nu. Het is gewoon niet anders. Het laat wel zien dat ik op de goede weg terug ben.”Anne zakte na het zwemmen naar de 25e plek.

Na het schermen en zwemmen volgde de combinatie schieten en lopen. “Het schieten ging super goed, maar lopen was hetzelfde verhaal als bij het zwemmen. Ik ging helemaal kapot. Over haar tijd was ze best te spreken. “In vergelijking met de rest van het deelnemersveld ging het wel ietsje minder. Maar dat wist ik al van de vorige wedstrijden.”

De moderne vijfkampster eindige 26e in haar serie. Dat betekende dat ze zich niet plaatste voor de finaledag op de zondag. “Maar ik ben wel tevreden. Het is goed om te weten waar ik sta en waar ik aan moet werken. Het was leerzaam en super gaaf om mee te doen aan deze grote wedstrijd. Indrukwekkend ook.

Ten opzichte van het vorig jaar presteerde Anne op elk onderdeel beter. Ze kijkt uit naar de volgende wedstrijd waar ze haar progressie kan tonen. Dat kan al over een maand, want dan staan de Nederlandse Kampioenschappen op het programma.

IMG_0083 IMG_0093 IMG_0121 IMG_0122 IMG_0123 IMG_3757

Anne Bavelaar