Brons op NK Equipe schermen!!
0

Brons op NK Equipe schermen!!

Anne Bavelaar is met Saskia van Erven Garcia, Eline Rentier en Kitti Fodor derde geworden bij de Nederlandse Kampioenschappen equipe schermen. 

Nederlands kampioen werd schermclub Den Bosch. Robbschermen uit Alphen aan de Rijn werd 2e.

Moderne Vijfkampster Anne Bavelaar was met een gelegenheidsteam van SchermCentrum Amsterdam (SCA) naar Den Bosch afgereisd om mee te doen aan het zogenaamde ‘Equipe schermen’. Vooraf waren de verwachtingen niet hoog gespannen. Anne: “Brons was dan ook verrassend en heel leuk.”

Anne won met haar team de eerste partij. “In de halve finale moesten we tegen de favorieten uit Den Bosch, de vereniging waar ik nu train. Ik stond reserve want Saskia, Eline en Kitti zijn de betere schermsters”, zegt Anne eerlijk. Den Bosch was toch sterker. “Daarna speelden we tegen Zaïr Rotterdam en daar wonnen we van. Dat leverde brons op. Top!”

anne_bavelaar_nk_schermen_2015_team_meiden_1

Oppassen
De voorbereidingen op en het meespelen met de NK was voor Anne een prima trainingsprikkel voor het onderdeel schermen. Ook de andere onderdelen van de moderne vijfkamp bleef ze ondertussen trainen. “En daar gaat het ook goed mee. Op dit moment zit ik in een fijn trainingsritme.” De trainingsuren zijn weer opgeschroefd. Anne waakt om weer overtraind te raken. “Ik laat regelmatig mijn bloed controleren. Zo kan ik bijsturen in voeding, supplementen en rust.”

Trainingskamp
Volgende week reist Anne af naar Polen. “Daar houd ik een trainingskamp in Drzonków. Ik kijk er naar uit. Maar nu even nagenieten van NK brons.”

11659218_899041076808888_1367384810963901899_n

Anne Bavelaar