Schermstage Den Bosch
0

Schermstage Den Bosch

In september mocht ik twee weken in Den Bosch mee trainen en kreeg ik les van de Hongaarse schermtrainer Gabor Salamon. Hij is ook de trainer van het Nederlandse degen team en is een van de beste degentrainers in Europa. Dat merkte ik ook meteen!

Het was hard werken maar ik heb ongelooflijk veel geleerd! Wat een toegevoegde waarde!

Elke ochtend had ik les en in de avond óf nog een les óf sparren op de clubavond van de schermvereniging. Het is altijd moeilijk om de dingen die je in een les leert meteen toe te passen in een schermpartij. Maar met veel oefenen herken je situaties en voorbereidingen van anderen sneller en het geeft ook veel plezier om alles ‘trucjes’ uit te testen.

Nu even alle informatie laten zakken en ik heb heel veel zin om hiermee verder te gaan. Mijn trainer in Amsterdam, Matthijs, heeft ook een keer gekeken en samen kunnen we dan ook in deze lijn in Amsterdam verder werken.

foto 1

Ik ben de twee weken dat ik in Den Bosch heb getraind daar ook in de buurt verbleven bij ouders van vriendinnen. De ene week in Moergestel en de andere week in Bavel! Misschien kom ik hier wel vandaan??

foto 2

 

Na de eerste week sparren had ik behoorlijk wat blauwe plekken, wat dus duidelijk aangeeft dat ik iets verkeerd doe. Met Gabor ben ik hier vanaf dag 1 al hard mee aan de slag gegaan dus hopelijk wordt dit in de toekomst voorkomen!

Schermafbeelding 2014-09-28 om 13.10.30

 

 

Anne Bavelaar