EK debuut bij de senioren
0

EK debuut bij de senioren

In juli vond het EK moderne vijfkamp plaats in de Hongaarse plaats Széksfehérvár. Het doel was ervaring op doen en kijken hoe zo’n wedstrijd verloopt. Ook is het een mooi moment om te kijken waar ik sta.

Helaas ging het niet helemaal al gehoopt, het lichaam was op en niet genoeg hersteld na het Nederlands kampioenschap. Desalniettemin wel genoten van deze sport en ervaring en vooral veel geleerd. Ook mag ik best even stil staan bij de dingen die wel goed gingen, die waren er namelijk zeker wel en geven ook veel vertrouwen voor een volgende wedstrijd van dit formaat.

Het niveau was namelijk hoog maar ik hoorde er gewoon tussen en liet me niet afleiden van de toppers die naast mij streden voor een plek in de finale. Bij het zwemmen merkte ik al bij het inzwemmen dat er niet veel in zat, maar ik kon me heel goed focussen op het proces, en niet vast blijven zitten op het resultaat. Het was erg gaaf om zo gefocust te kunnen zijn. Nog nooit ben ik zo diep gegaan en heb ik ook nog nooit zo’n hoge lactaat waarde gehaald als toen.

Het schermen was hier ook een mooi voorbeeld van. Ik ging er ontspannen in en concentreerde me op mijn focuspunten en niet op de imponerende tegenstanders. Dit ging goed en ik begon aardig wat punten te verzamelen! Dit wilde ik vast houden waardoor ik te gretig en ongeduldig werd en niet meer focuste op mijn aandachtspunten maar op het resultaat; dat ik wilde winnen. Dit werkte niet en hierdoor verloor ik de volgende partijen. Gelukkig kon ik snel weer terug schakelen naar de eerste mindset, maar gebeurde deze schakeling elke keer als het weer goed ging. Dit zijn dingen waar ik ontzettend veel van kan leren en mee kan nemen naar de volgende keer!

Bij het combined event, als laatste onderdeel, kwam ik hetzelfde als in de ochtend bij het zwemmen tegen. De batterij was op en hoe hard ik ook werkte, voor mijn gevoel kwam ik niet vooruit. Ook het schieten ging nog eens mis, en achteraf bleek dat aan de nieuwe techniek te liggen die ik mezelf met mijn coach had aangeleerd. In theorie een goede techniek maar voor de targets bleek dit niet te werken. Jammer dat ik dit leermoment op zo’n toernooi had, maar beter nu dan over 1-2 jaar!!

Al met al een gave ervaring! Volgend jaar is het EK in Berlijn, en dan hoop ik met al deze leerpunten een stap te maken!

Na het EK heb ik vakantie gekregen en ben ik naar Colombia geweest om daar 3 weken even helemaal weg te zijn. Ook daarvan heb ik genoten maar na terugkomst kon ik niet wachten om de trainingen weer op te pakken en te focussen op het volgende seizoen! Het WK hebben we besloten niet te doen omdat de vorm niet ideaal was om een goede prestatie neer te zetten vanwege de vakantie die ik genomen heb en we hebben besloten in plaats daarvan extra in het schermen te investeren.

 

 

Schermafbeelding 2014-09-28 om 12.40.48 Schermafbeelding 2014-09-28 om 12.41.03

Anne Bavelaar