Klaar voor het wedstrijdseizoen!
0

Klaar voor het wedstrijdseizoen!

Over een kleine twee weken, zaterdag 22 maart, zal ik mijn Moderne Vijfkamp wedstrijdseizoen starten. Ik heb de afgelopen winter hard getraind en heb ontzettend veel zin om te laten zien wat ik kan.

Eigenlijk ben ik vooral ook heel benieuwd wat voor stappen ik gemaakt heb, maar als ik naar de trainingswedstrijden van de afgelopen periode kijk, geeft dat erg veel vertrouwen. Hieronder een terugblik op de gebeurtenissen van de afgelopen weken:

Het schermen gaat vooruit. Ik deed 23 februari mee aan het Delfts tegeltjes toernooi wat sterk bezet was met de Nederlandse dames scherm top. Hier behaalde ik de top 8. De poule verliep eigenlijk niet erg goed, maar de eerste eliminatie kwam ik soepel door met 15-2. Ik begin me veel bewuster te worden wat er allemaal op de loper gebeurd en kan het initiatief houden. Vooral in deze partij merkte ik dat het steeds makkelijker wordt om het spelletje te spelen. Hierna moest ik tegen de geplaatste nummer 3, wat een hevige strijd werd. Ik won deze partij met 10-6 en was blij dat ik me er zo goed doorheen heb kunnen vechten. Om in de halve finale te komen moest ik de volgende partij winnen, wat helaas niet gebeurde. Uiteindelijk leer je ook het meeste van de verliespartijen en ik weet dat ik tevreden moet zijn met hoe ver ik ben gekomen.

Ook het lopen gaat vooruit. 15 Maart liep ik in Amersfoort de Amersfoortse Bergcross, een super mooi parcours van 3 rondjes van ongeveer 2,2km. Helaas kwamen we te laat aan, en kon ik mijn chip en startnummer niet meer ophalen. Ook moest de warming-up uitblijven, maar uiteindelijk maakte dit niet veel uit. Bij de senioren kwam ik als 2e dame over de finish! Heel erg gaaf om bij een echte wedstrijdloop zo mee te kunnen doen.

Afgelopen zondag heb ik weer een lactaattest gedaan met mijn coach Mandy, waarbij ik op het einde een 100 meter maximaal moest zwemmen. Terwijl dit geen wedstrijd was, en ik er al een hele test op had zitten, zwom ik alsnog een persoonlijk record. Samen met de trainingsarbeid die ik de afgelopen periode heb verricht, en mijn nieuwe samenwerking met Arena, ben ik heel benieuwd hoe ik dit seizoen ga presteren op de 200meter vrije slag!

In samenwerking met Arsenal, de voetbalclub waaromheen de atletiekbaan (achter het Olympisch stadion) ligt, kan ik het combined ideaal trainen. De foto van dit bericht is ook hier op de baan gemaakt. Hier moet ik nog veel meer tijd in gaan steken, maar het is fantastisch dat we nu eindelijk de mogelijkheid hebben gecreëerd om dit onderdeel te kunnen trainen! Ik film mijn trainingen zodat de schiettrainer op Papendal mijn beelden kan analyseren en ik zo veel mogelijk uit deze trainingen haal. Het paardrijden heb ik afgelopen weekend ook voor de eerste keer in Amsterdam gedaan, bij manege Nieuw Amstelland in het Amsterdamse Bos. Deze samenwerking bevalt super en is ideaal om weer even de puntjes op de i te zetten voor ik afreis naar de wedstrijden.

Komend seizoen zal bestaan uit 3 ‘wedstrijdblokken’. De eerste bestaat uit 3 wedstrijden: Woman International Cup op 22 maart in Bern, Zwitserland, dan de Budapest Cup in Budapest, Hongarije op 4 en 5 april en een Wereldbeker in Budapest die 30 april start. Het volgende wedstrijdblok start voor mij dan weer in juni. Ik voel me klaar om te racen en leef er naar uit me te mogen meten tegen de andere dames die naar deze wedstrijden zullen afreizen!!! Wedstrijdverslagen zullen volgen :).

Anne Bavelaar