SWISS WOMAN INTERNATIONAL COMPETITION
0

SWISS WOMAN INTERNATIONAL COMPETITION

Mijn eerste vijfkamp van dit seizoen vond vorig weekend, 22 maart 2014, plaats tijdens de Swiss Woman Int. Competition in Bern. Ik had besloten om er vooral van te genieten, genieten van de sport waar ik zoveel tijd in steek en al 1,5 jaar heel gericht en hard voor train.

Maar ook genieten van een wedstrijd met allemaal (33 atletes) internationale tegenstanders uit 11 verschillende landen die dezelfde interesse hebben als ik. Toch ben ik zelf mijn grootste tegenstander. Ik merkte dat zo’n wedstrijd ook heel mentaal is en dat ik mezelf goed in de weg kan zitten. Dat is ook weer het mooie ervan, ik leer mezelf goed kennen en ik hoop dat ik hierin tijdens de volgende wedstrijd een stap kan maken doordat ik heb geleerd.

Het was een strakke planning, half 6 opstaan, 6uur ontbijt, 20minuten later naar het zwembad waar we een kwartier haden om in te zwemmen en om kwart over 7 begon de zwemwedstrijd. Om 18.00uur zouden we klaar zijn met het laatste onderdeel.

Inzwemmen ging goed, maar tijdens de race te veel bezig met het resultaat ipv het zwemmen zelf. Verbeterpunt! Door de spanning kon ik toch ook mijn schouders niet ontspannen waardoor de techiek waar ik zoveel op getraind had niet tot zijn recht kwam. Uiteindelijk een tijd van 2.28.38 goed voor 255 punten. Een PR van 2seconden, maar ik had eerlijk gezegd toch een snellere tijd in mijn hoofd.

Hierna volge het paardrijden, waarin ik me meteen voornam om me op het process te focussen ipv het resultaat wat ik bij het zwemmen verkeerd deed. Ik mocht als 3e op mijn paard, Aladdin. Een super braaf paard wat fantastich kon springen, en ik kon mijn geluk niet op. De meiden die voor me op Aladdin reden konden namelijk niet bijster goed rijden en hoe onmogelijk ze het springen soms ook voor het paard maakten, hij deed het gewoon. Toch bleek dat juist moeiljkheden met zich mee te brengen: hij was bang geworden en begon meteen bij het inrijden te weigeren. Ik moest hard werken om zijn vertrouwen terug te winnen en overtuigend te rijden. Dit resuleerde in 2balken en een weigering (264 punten). Jammer dat ik niet de volledige punten haalde, maar gekeken naar de omstandigheden ben ik toch erg tevereden dat d=ik dit er nog uit heb kunnen halen.

Voor het schermen had ik vantevoren met Matthijs een paar duiedelijke aandachtspunten onschreven wat erg goed werkte! Ik had een goede start wat vertrouwen gaf, maar na 2/3e begon ik toch wat in te zakken en kon ik de focus niet echt vast houden. Dit kwam uiteraand terug in mijn resultaten en ik kon me herpakken om er nog een goed einde aan vast te maken. 50% gewonnen met 208 punten.

Als laatste het combined waar ik mocht starten in de 2e serie als nummer 21. Ik ging mezelf weer in de weg zitten door tijdens het inschieten al aan mezelf te twijfelen omdat dit een onderdeel is wat ik nog niet erg eigen heb gemaakt doordat ik dat nog niet vaak heb kunnen trainen. Daar komt nu zeker verandering in! Het lopen zette ik meteen hard in, wat ik gelukkig kon vasthouden en resulteerde in constante rondetijden. Het schieten ging nog niet als verwacht en, hoe dom kan ik zijn (?!!), tijdens de laatste schietbeurt was mijn batterij van mijn laserpistool op. Dit is wel een verbeterpunt en een mega groot uitroepteken. Voorbereiding is de key, en hier heb ik het aten liggen. Ik moest dus wachten tot de 50sec over waren en ik mocht beginnen aan mijn laatste ronde.

Ik eindigde 22ste van de 33. Het is wel duidelijk dat ik ertussen hoor en met de vele verbeterpunten hoop ik volgende week in Budapest een stap te kunnen maken. Drie dingen die ik mee terug neem uit Bern:

-Altijd nieuwe batterijen meenemen (en voorbereiding in het algemeen)!

-Mezelf de ruimte geven om de wedstrijd te doen ipv mentaal tegenwerken.

-Processdenken ipv resultaatdenken.

Klik hierop om de uitslagen te bekijken: 2584676befbb7f51ffff8042a426365

Mandy en ik voor vliegtuig

Mandy en ik voor het propellor vliegtuigje waarmee we vlogen.

Shirt

Mijn wedstrijdshirt.

Tas

Mijn wedstrijdtas

tijdschema

Het tijdschema

 

Anne Bavelaar