Lancering Together4Adventure
0

Lancering Together4Adventure

Vrijdag 29 november organiseerde Together4Adventure van Accent Praktijkonderwijs Nijkerk op Handbalvereniging VOICE een bijzondere sportdag. De leerlingen hebben zelf deze dag bedacht en georganiseerd ,onder begeleiding van en in samenwerking met vrijwilligers.

De 12-18 jarige jongeren van Accent Nijkerk hebben een beperking en/of achterstand maar tijdens het sporten wordt iedereen gelijk behandeld, en blijken alle deelnemers wel uit te blinken in een onderdeel van deze geslaagde dag. Wethouder Bert de Graaf opent de dag openen en sport mee!

Sporten met topsporters
Deze sportdag bestaat uit sportclinics vijfkamp, voetbal, handbal, MTB-en en hardlopen, begeleid door topsporters MTB coryfee Jan Weevers en nationaal kampioen vijfkamp Anne Bavelaar.
Kinderen die in het dagelijks leven al op een sportvereniging zitten hebben een voorsprong niet alleen fysiek, maar ook qua sociaal netwerk. Nu met Together4Adventure, kunnen kinderen die geen club-en sportervaring hebben eindelijk ervaren hoe dat voelt. Hoe het voelt om ergens bij te horen, vrienden te maken, en samen sportief bezig zijn.

Together4Adventure
Het doel van de Together4Adventure is om kinderen met een beperking en/of achterstand te leren plannen en organiseren om samen een sociaal netwerk op te bouwen om zo de integratie tussen jongeren met en zonder beperking te vergroten, hun zelfredzaamheid te vergroten, en zo zelfstandig mogelijk te kunnen deelnemen aan de maatschappij.
Ook de organisatie en catering vallen bij project onder de verantwoording van de jongeren. Zo heeft Felicia van der Horst (16 jaar) een heerlijke lunch geregeld, geheel gesponsord door Albert Heijn Nijkerk, en samen met vele vrijwillige handen wel honderd broodjes gesmeerd. Tjerk Stellema (15 jaar) uit Amersfoort heeft het logo met kompas van Together4Adventure bedacht en samen met websitewinkel “12plus12” uitgewerkt.

Anne Bavelaar