Anne in de Schietsport
0

Anne in de Schietsport

De Schietsport is het blad dat uitgegeven wordt door de KNSA.

Tekst:

Anne Bavelaar gaat voor de Olympische Spelen

Moderne vijfkamp die bestaat uit 200 meter vrije slag zwemmen (afstand afhankelijk van leeftijd), circa 30 partijen schermen op degen steeds om één treffer (victoire), paardrijden (12 hindernissen op minimaal 90 centimeter op een geloot springpaard) en gecombineerd hardlopen (vier keer 800 meter veldloop (afstand afhankelijk van leeftijd)) en schieten (vier keer vijf treffers met luchtdrukpistool op 10 meter afstand). Met al weer heel goed nieuws voor Nederland topsportland. Ene Anne Bavelaar, 22-jaar jong, is bezig aan een geweldige opmars in deze uiterst zware olympische discipline. Bavelaar studeert binnenkort af in de Economie aan de Universiteit van Amsterdam. “Daarna ga ik me fulltime storten op de Moderne Vijfkamp.” Met als doel de Spelen van 2020? “Nee, ik ga eerst kijken hoe ver ik kom voor de Olympische Spelen van Rio in 2016.” Welke disciplines moeten beter? “Op dit moment zijn dat schermen en schieten, dus daar wordt extra hard aan gewerkt.”

Ook de aanjager van de Moderne Vijfkamp binnen de KNSA, Antoon Splinter, is vol lof over Bavelaar; “Misschien dat 2016 nog net wat te vroeg is, maar 2020 acht ik voor Anne zeer wel haalbaar.” Bavelaar verbeterde haar persoonlijke records zwemmen en schermen, reed een foutloos parcours en schoot tijdens de gecombineerde wedstrijd twee maal een volle bak…

Anne Bavelaar